Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra marynata to gwarancja smacznych potraw z grilla. Jeśli lubisz pikantne dania, koniecznie wypróbuj naszą propozycję.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4899
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13284
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4899
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13284
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Składniki
W małym słoiku połącz musztardę z miodem, sosem sojowym, sokiem z cytryny i przyprawami. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zakręć słoik i energicznie nim potrząsaj - do momentu połączenia się wszystkich składników.
Do woreczka do pieczenia przełóż umyte i osuszone skrzydełka, przelej marynatę. Zawiąż worek i wstrząśnij nim w taki sposób, aby każdy kawałek mięsa był pokryty płynem. Następnie włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.
Po tym czasie możesz wykładać skrzydełka na grill. Po około 20 minutach na ruszcie powinny być gotowe.