Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra marynata to gwarancja smacznych potraw z grilla. Jeśli lubisz pikantne dania, koniecznie wypróbuj naszą propozycję.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12392
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 854
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12392
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 854
Składniki
W małym słoiku połącz musztardę z miodem, sosem sojowym, sokiem z cytryny i przyprawami. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zakręć słoik i energicznie nim potrząsaj - do momentu połączenia się wszystkich składników.
Do woreczka do pieczenia przełóż umyte i osuszone skrzydełka, przelej marynatę. Zawiąż worek i wstrząśnij nim w taki sposób, aby każdy kawałek mięsa był pokryty płynem. Następnie włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.
Po tym czasie możesz wykładać skrzydełka na grill. Po około 20 minutach na ruszcie powinny być gotowe.