Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuje się na chlebie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Składniki
Śmietanę wlewamy do miski i dodajemy szczyptę soli. Miksujemy na szybkich obrotach do momentu oddzielenia maślanki i wytwarzania się grudek masła. Zmniejszamy obroty i miksujemy jeszcze przez chwilę, tworzy się bryła masła. Zlewamy maślankę. Drewnianą łyżką uciskamy kulę z masła, aby odcisnąć nadmiar maślanki. Formujemy osełkę i wrzucamy ją do posolonej zimnej wody. Chłodzimy i gotowe.