Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuje się na chlebie.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1215
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 58
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15692
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 69
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2019
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1215
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 58
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15692
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 69
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2019
Składniki
Śmietanę wlewamy do miski i dodajemy szczyptę soli. Miksujemy na szybkich obrotach do momentu oddzielenia maślanki i wytwarzania się grudek masła. Zmniejszamy obroty i miksujemy jeszcze przez chwilę, tworzy się bryła masła. Zlewamy maślankę. Drewnianą łyżką uciskamy kulę z masła, aby odcisnąć nadmiar maślanki. Formujemy osełkę i wrzucamy ją do posolonej zimnej wody. Chłodzimy i gotowe.