Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuje się na chlebie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12967
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14258
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5898
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12967
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14258
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5898
Składniki
Śmietanę wlewamy do miski i dodajemy szczyptę soli. Miksujemy na szybkich obrotach do momentu oddzielenia maślanki i wytwarzania się grudek masła. Zmniejszamy obroty i miksujemy jeszcze przez chwilę, tworzy się bryła masła. Zlewamy maślankę. Drewnianą łyżką uciskamy kulę z masła, aby odcisnąć nadmiar maślanki. Formujemy osełkę i wrzucamy ją do posolonej zimnej wody. Chłodzimy i gotowe.