Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuje się na chlebie.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 45
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1065
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 299
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1400
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 45
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1065
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 299
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1400
Składniki
Śmietanę wlewamy do miski i dodajemy szczyptę soli. Miksujemy na szybkich obrotach do momentu oddzielenia maślanki i wytwarzania się grudek masła. Zmniejszamy obroty i miksujemy jeszcze przez chwilę, tworzy się bryła masła. Zlewamy maślankę. Drewnianą łyżką uciskamy kulę z masła, aby odcisnąć nadmiar maślanki. Formujemy osełkę i wrzucamy ją do posolonej zimnej wody. Chłodzimy i gotowe.