Smaczny , bardzo prosty do przygotowania dodatek na kanapki
Masło makrelowe
Składniki
- Wędzona makrela
- 2 średnie cebule
- 3/4 kostki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 200 g ketchupu
- pieprz do smaku
Składniki
- Wędzona makrela
- 2 średnie cebule
- 3/4 kostki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 200 g ketchupu
- pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Cebulę pokroić w kostkę , dodać połowę masła i dusić pod pokrywą na małym ogniu, gdy cebula jest już miękka dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Smażyć jszcze około 10 minut i pozostawić do wystygnięcia. W międzyczasie dokładnie oczyścić makrelę z ości i skóry. Obraną makrelę , usmażoną cebulkę i pozostałą część masła zblendować i doprawić pieprzem do smaku. Jeżeli makrela jest większa i masło jest zbyt delikatne można dodać jeszcze dodatkowo ketchupu już po zblendowaniu

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2851
Ostatnio komentowane przepisy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2851



Składniki
- Wędzona makrela
- 2 średnie cebule
- 3/4 kostki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 200 g ketchupu
- pieprz do smaku
Cebulę pokroić w kostkę , dodać połowę masła i dusić pod pokrywą na małym ogniu, gdy cebula jest już miękka dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Smażyć jszcze około 10 minut i pozostawić do wystygnięcia. W międzyczasie dokładnie oczyścić makrelę z ości i skóry. Obraną makrelę , usmażoną cebulkę i pozostałą część masła zblendować i doprawić pieprzem do smaku. Jeżeli makrela jest większa i masło jest zbyt delikatne można dodać jeszcze dodatkowo ketchupu już po zblendowaniu