Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , bardzo prosty do przygotowania dodatek na kanapki
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2014
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12981
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2014
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12981
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 260
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę , dodać połowę masła i dusić pod pokrywą na małym ogniu, gdy cebula jest już miękka dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Smażyć jszcze około 10 minut i pozostawić do wystygnięcia. W międzyczasie dokładnie oczyścić makrelę z ości i skóry. Obraną makrelę , usmażoną cebulkę i pozostałą część masła zblendować i doprawić pieprzem do smaku. Jeżeli makrela jest większa i masło jest zbyt delikatne można dodać jeszcze dodatkowo ketchupu już po zblendowaniu