Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , bardzo prosty do przygotowania dodatek na kanapki
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4442
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417548
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4442
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417548
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę , dodać połowę masła i dusić pod pokrywą na małym ogniu, gdy cebula jest już miękka dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Smażyć jszcze około 10 minut i pozostawić do wystygnięcia. W międzyczasie dokładnie oczyścić makrelę z ości i skóry. Obraną makrelę , usmażoną cebulkę i pozostałą część masła zblendować i doprawić pieprzem do smaku. Jeżeli makrela jest większa i masło jest zbyt delikatne można dodać jeszcze dodatkowo ketchupu już po zblendowaniu