Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , bardzo prosty do przygotowania dodatek na kanapki
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 125
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 60
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 137
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 125
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 60
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 137
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę , dodać połowę masła i dusić pod pokrywą na małym ogniu, gdy cebula jest już miękka dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Smażyć jszcze około 10 minut i pozostawić do wystygnięcia. W międzyczasie dokładnie oczyścić makrelę z ości i skóry. Obraną makrelę , usmażoną cebulkę i pozostałą część masła zblendować i doprawić pieprzem do smaku. Jeżeli makrela jest większa i masło jest zbyt delikatne można dodać jeszcze dodatkowo ketchupu już po zblendowaniu