Do góry

Dodatki Przepis na:

Masło z czosnkiem niedźwiedzim:

Masło z czosnkiem niedźwiedzim:

Autor:

Przepisów i artykułów: 398 Ocena: 3383

Dodano:

Odsłon: 272

Tak przygotowane masło najbardziej smakuje z domowym chlebem. Wczesną wiosną przygotowuję zawsze kilka słoiczków pesto z niedźwiedziego czosnku z dodatkiem orzechów i kilku łyżek oleju. Zamrażam a potem przez całą zimę mam pyszny dodatek do masła, mięs, sosów czy zup. Często faszeruję nim np roladki drobiowe.

Składniki

  • 250 g miękkiego masła
  • 2 łyżki rozmrożonego pesto z czosnku niedźwiedziego
  • sól do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pesto rozmrażamy.
    Masło miksujemy na puszystą masę.
    Wciąż miksując, dodajemy pesto.
    Doprawiamy solą.
    Przekładamy do szklanego, zamykanego pojemnika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 16 listopada 2019 Pyszne,aromatyczne masełko,a jeszcze z domowym chlebkiem...bajeczka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń