Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magda Gessler uważa, że mizerię można przygotować na wiele sposobów, ważnym składnikiem jednak jest odpowiednia śmietana, najlepiej sprawdzi się kwaśna 12 lub 18 proc. W zależności od upodobań możecie dodać cukier, jeśli jednak nie przepadacie za słodkim posmakiem, lepiej pomińcie go w przepisie.
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam.
Odsłon: 679
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 57
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam.
Odsłon: 679
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 57
Składniki
Cebulę, czosnek i koperek drobno posiekaj.
Ogórki dokładnie umyj i osusz. Pokrój na plastry i przełóż do większej miski. Dodaj sól, ocet i cukier. Całość wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Odlej sok z ogórków, które puściły. Dodaj cebulę oraz czosnek, następnie wszystko wymieszaj ze śmietaną. Na samym końcu mizerię oprósz pieprzem.