Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobna do znanej polskiej. Różnica to nieobrane ogórki
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1202
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1262
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1202
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1262
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Składniki
Ogórki umyłem, osuszyłem, nie obrałem. Pokroiłem je na cienkie plasterki. Dymki oczyściłem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki białe cebulki i 5-6 centymetrowe kawałki zielonego szczypiorku. Przygotowałem sos : śmietanę przyprawiłem do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sosem polałem ogórki, posypałem posiekanym szczypiorkiem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.