Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobna do znanej polskiej. Różnica to nieobrane ogórki
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22054
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 86
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 369
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 96
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 153
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22054
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 86
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 369
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 96
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 153
Składniki
Ogórki umyłem, osuszyłem, nie obrałem. Pokroiłem je na cienkie plasterki. Dymki oczyściłem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki białe cebulki i 5-6 centymetrowe kawałki zielonego szczypiorku. Przygotowałem sos : śmietanę przyprawiłem do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sosem polałem ogórki, posypałem posiekanym szczypiorkiem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.