Do góry

Dodatki Przepis na:

Mizeria po ukraińsku

Mizeria po ukraińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 947 Ocena: 17750

Dodano:

Odsłon: 384

Podobna do znanej polskiej. Różnica to nieobrane ogórki

Składniki

  • 500 g ogórków sałatkowych
  • 1 pęczek dymki
  • Sos : 4-6 łyżek śmietany kremówki
  • sok z połówki cytryny
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mizeria po ukraińsku

Przygotowanie

  1. Ogórki umyłem, osuszyłem, nie obrałem. Pokroiłem je na cienkie plasterki. Dymki oczyściłem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki białe cebulki i 5-6 centymetrowe kawałki zielonego szczypiorku.
    Przygotowałem sos : śmietanę przyprawiłem do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
    Sosem polałem ogórki, posypałem posiekanym szczypiorkiem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 4 dni temu Dzieki Twojemu przepisowi dowiedzialam sie, ze jem od zawsze mizerie po ukrainsku :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 października Nieobrane zdrowsze, bo pod skórką same skarby witaminowe <3 Pycha! :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń