Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobna do znanej polskiej. Różnica to nieobrane ogórki
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 84
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 66
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 84
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 66
Składniki
Ogórki umyłem, osuszyłem, nie obrałem. Pokroiłem je na cienkie plasterki. Dymki oczyściłem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki białe cebulki i 5-6 centymetrowe kawałki zielonego szczypiorku. Przygotowałem sos : śmietanę przyprawiłem do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sosem polałem ogórki, posypałem posiekanym szczypiorkiem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.