Do góry

Dodatki Przepis na:

Mizeria z cukinii

Mizeria z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 298 Ocena: 1595

Dodano:

Odsłon: 8421

Tak dla odmiany. Mizeria z cukinii z dodatkiem czerwonej cebuli i o lekko słodkim smaku.

Składniki

  • Cukinia zielona średniej wielkości 2 szt.
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Ocet spirytusowy 1 łyżka
  • Jogurt naturalny 1/2 szklanki
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mizeria z cukinii

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć, obrać i zetrzeć na plastry.

  2. Cebulę obrać i drobno posiekać.

  3. Do cukinii dodać cebulę, cukier, ocet, sól, pieprz i wymieszać.

  4. Odstawić mizerię na około 5 minut, aby cukinia zmiękła.

  5. Przed podaniem dodać jogurt i raz jeszcze wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jorgos00 26 marca 2020 Sorki że się czepiam ale jak można coś zetrzeć na plastry?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 lutego 2020 Z cukinii jeszcze nie jadłam a zapowiada się pysznie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 lutego 2020 Ciekawy przepis,nie jadłam tak zrobionej mizerii.Akurat mam cukinię więc zrobię:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń