Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna kapusta do drugiego dania.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1338
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2938
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1029
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1796
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1338
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2938
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1029
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1796
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować i ugotować na pół miękko i odstawić. Cebulę obrać, drobno posiekać i przysmażyć na maśle, dodać śmietanę, ziele angielskie, liść laurowy i kminek. Dusić przez 25 minut bardzo powali na wolnym ogniu (nie zagotować), dodać kapustę z koncentratem. Doprawić Vegetą do smaku i dusić następne 25 minut także na wolnym ogniu- stale mieszając. Podawać na ciepło do obiadu.