Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilkanaście minut. Proponujemy wersje młodej kapusty na słodko, przełamaną kwaskowa nuta octu winnego. Idealny dodatek do dan mięsnych, ale też do młodych ziemniaków czy kalafiora.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1136
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 81
Masz ochotę zrobić domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest to trudny...
Odsłon: 10530
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4605
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1136
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 81
Masz ochotę zrobić domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest to trudny...
Odsłon: 10530
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4605
Składniki
Kapustę opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na ćwiartki i poszatkuj. W garnku rozpuść masło i wrzuć poszatkowaną kapustę. Smaż przez kilka minut, po czym podlej wodą, by nie przystawała do dna garnka.
Do kapusty dodaj sól, pieprz, cukier, ocet i ziele angielskie. Wymieszaj i duś pod przykryciem, aż zmięknie. Uważaj, by jej nie rozgotować. Koperek pokrój drobno, wrzuć na koniec gotowania do kapusty. Wymieszaj.