Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilkanaście minut. Proponujemy wersje młodej kapusty na słodko, przełamaną kwaskowa nuta octu winnego. Idealny dodatek do dan mięsnych, ale też do młodych ziemniaków czy kalafiora.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 623
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1268
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4949
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 623
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1268
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4949
Składniki
Kapustę opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na ćwiartki i poszatkuj. W garnku rozpuść masło i wrzuć poszatkowaną kapustę. Smaż przez kilka minut, po czym podlej wodą, by nie przystawała do dna garnka.
Do kapusty dodaj sól, pieprz, cukier, ocet i ziele angielskie. Wymieszaj i duś pod przykryciem, aż zmięknie. Uważaj, by jej nie rozgotować. Koperek pokrój drobno, wrzuć na koniec gotowania do kapusty. Wymieszaj.