Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilkanaście minut. Proponujemy wersje młodej kapusty na słodko, przełamaną kwaskowa nuta octu winnego. Idealny dodatek do dan mięsnych, ale też do młodych ziemniaków czy kalafiora.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2405
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 497
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1334
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2405
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 497
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1334
Składniki
Kapustę opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na ćwiartki i poszatkuj. W garnku rozpuść masło i wrzuć poszatkowaną kapustę. Smaż przez kilka minut, po czym podlej wodą, by nie przystawała do dna garnka.
Do kapusty dodaj sól, pieprz, cukier, ocet i ziele angielskie. Wymieszaj i duś pod przykryciem, aż zmięknie. Uważaj, by jej nie rozgotować. Koperek pokrój drobno, wrzuć na koniec gotowania do kapusty. Wymieszaj.