Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilkanaście minut. Proponujemy wersje młodej kapusty na słodko, przełamaną kwaskowa nuta octu winnego. Idealny dodatek do dan mięsnych, ale też do młodych ziemniaków czy kalafiora.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457748
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2279
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457748
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2279
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Składniki
Kapustę opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na ćwiartki i poszatkuj. W garnku rozpuść masło i wrzuć poszatkowaną kapustę. Smaż przez kilka minut, po czym podlej wodą, by nie przystawała do dna garnka.
Do kapusty dodaj sól, pieprz, cukier, ocet i ziele angielskie. Wymieszaj i duś pod przykryciem, aż zmięknie. Uważaj, by jej nie rozgotować. Koperek pokrój drobno, wrzuć na koniec gotowania do kapusty. Wymieszaj.