Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilkanaście minut. Proponujemy wersje młodej kapusty na słodko, przełamaną kwaskowa nuta octu winnego. Idealny dodatek do dan mięsnych, ale też do młodych ziemniaków czy kalafiora.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 744
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1536
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6063
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8914
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 744
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1536
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6063
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8914
Składniki
Kapustę opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na ćwiartki i poszatkuj. W garnku rozpuść masło i wrzuć poszatkowaną kapustę. Smaż przez kilka minut, po czym podlej wodą, by nie przystawała do dna garnka.
Do kapusty dodaj sól, pieprz, cukier, ocet i ziele angielskie. Wymieszaj i duś pod przykryciem, aż zmięknie. Uważaj, by jej nie rozgotować. Koperek pokrój drobno, wrzuć na koniec gotowania do kapusty. Wymieszaj.