Dodatki Przepis na:
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Z kapusty usuwamy brzydkie wierzchnie liście, kroimy na ćwiartki i szatkujemy
Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka i wlewamy ok 2 szklanki wody. Solimy. Przykrywamy i gotujemy, aż kapusta zmięknie ( 10-15 minut wg upodobań )
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż ładnie się zrumieni i puści tłuszcz. Dodajemy pokrojoną cebulę ( białą część ) i smażymy chwilę razem, aż cebula się zeszkli. Przekładamy do kapusty. Mieszamy
Na tej samej patelni obsmażamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodajemy do kapusty
Kapustę doprawiamy koncentratem pomidorowym, pieprzem i ewentualnie solą. Całość zagotowujemy
Na koniec dodajemy świeżo posiekany koperek.
Więccej moich przepisów znajdziecie na blogu. Link poniżej
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Obserwator 14 kwietnia 2016Zgłoś do usunięcia
Pysznie :)64 Kto głosował? | Odpowiedz