Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34082
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1228
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113552
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34082
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1228
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113552
Składniki
Z kapusty usuwamy brzydkie wierzchnie liście, kroimy na ćwiartki i szatkujemy
Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka i wlewamy ok 2 szklanki wody. Solimy. Przykrywamy i gotujemy, aż kapusta zmięknie ( 10-15 minut wg upodobań )
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż ładnie się zrumieni i puści tłuszcz. Dodajemy pokrojoną cebulę ( białą część ) i smażymy chwilę razem, aż cebula się zeszkli. Przekładamy do kapusty. Mieszamy
Na tej samej patelni obsmażamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodajemy do kapusty
Kapustę doprawiamy koncentratem pomidorowym, pieprzem i ewentualnie solą. Całość zagotowujemy
Na koniec dodajemy świeżo posiekany koperek. Więccej moich przepisów znajdziecie na blogu. Link poniżej