Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą

Młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 1986

Dodano:

Odsłon: 10998

Smaczny dodatek do obiadu

Składniki

  • 2 główki młodej kapusty
  • 25-30 dag boczku ( raczej chudego )
  • 15 dag kiełbasy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 nieduże młode cebulki
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • sól pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z kapusty usuwamy brzydkie wierzchnie liście, kroimy na ćwiartki i szatkujemy

  2. Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka i wlewamy ok 2 szklanki wody. Solimy. Przykrywamy i gotujemy, aż kapusta zmięknie ( 10-15 minut wg upodobań )

  3. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż ładnie się zrumieni i puści tłuszcz. Dodajemy pokrojoną cebulę ( białą część ) i smażymy chwilę razem, aż cebula się zeszkli. Przekładamy do kapusty. Mieszamy

  4. Na tej samej patelni obsmażamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodajemy do kapusty

  5. Kapustę doprawiamy koncentratem pomidorowym, pieprzem i ewentualnie solą. Całość zagotowujemy

  6. Na koniec dodajemy świeżo posiekany koperek.
    Więccej moich przepisów znajdziecie na blogu. Link poniżej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń