Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 824
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1938
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 824
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1938
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Z kapusty usuwamy brzydkie wierzchnie liście, kroimy na ćwiartki i szatkujemy
Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka i wlewamy ok 2 szklanki wody. Solimy. Przykrywamy i gotujemy, aż kapusta zmięknie ( 10-15 minut wg upodobań )
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż ładnie się zrumieni i puści tłuszcz. Dodajemy pokrojoną cebulę ( białą część ) i smażymy chwilę razem, aż cebula się zeszkli. Przekładamy do kapusty. Mieszamy
Na tej samej patelni obsmażamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodajemy do kapusty
Kapustę doprawiamy koncentratem pomidorowym, pieprzem i ewentualnie solą. Całość zagotowujemy
Na koniec dodajemy świeżo posiekany koperek. Więccej moich przepisów znajdziecie na blogu. Link poniżej