Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 952
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23113
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 952
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23113
Składniki
Z kapusty usuwamy brzydkie wierzchnie liście, kroimy na ćwiartki i szatkujemy
Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka i wlewamy ok 2 szklanki wody. Solimy. Przykrywamy i gotujemy, aż kapusta zmięknie ( 10-15 minut wg upodobań )
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż ładnie się zrumieni i puści tłuszcz. Dodajemy pokrojoną cebulę ( białą część ) i smażymy chwilę razem, aż cebula się zeszkli. Przekładamy do kapusty. Mieszamy
Na tej samej patelni obsmażamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodajemy do kapusty
Kapustę doprawiamy koncentratem pomidorowym, pieprzem i ewentualnie solą. Całość zagotowujemy
Na koniec dodajemy świeżo posiekany koperek. Więccej moich przepisów znajdziecie na blogu. Link poniżej