Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na młodą kapustę. Lekko ostry smak kapusty doprawionej octem, przełamany słodkim posmakiem śliwek i uzupełniony wędzonym boczkiem. Super dodatek do młodych ziemniaków i mięsa.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 141
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 626
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 480
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 141
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 626
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 480
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Dodajemy ocet, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. W tym czasie na patelnię wrzucamy pokrojony w małą kostkę boczek i podsmażamy na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz. Następnie na patelnię dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebula stanie się szklista całą zawartość patelni dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojone w paski lub kostkę śliwki suszone. Mieszamy, ostatecznie doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż kapusta będzie miękka.