Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na młodą kapustę. Lekko ostry smak kapusty doprawionej octem, przełamany słodkim posmakiem śliwek i uzupełniony wędzonym boczkiem. Super dodatek do młodych ziemniaków i mięsa.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 274
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 274
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Dodajemy ocet, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. W tym czasie na patelnię wrzucamy pokrojony w małą kostkę boczek i podsmażamy na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz. Następnie na patelnię dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebula stanie się szklista całą zawartość patelni dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojone w paski lub kostkę śliwki suszone. Mieszamy, ostatecznie doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż kapusta będzie miękka.