Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na młodą kapustę. Lekko ostry smak kapusty doprawionej octem, przełamany słodkim posmakiem śliwek i uzupełniony wędzonym boczkiem. Super dodatek do młodych ziemniaków i mięsa.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4875
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13000
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3194
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 950
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4875
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13000
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3194
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 950
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Dodajemy ocet, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. W tym czasie na patelnię wrzucamy pokrojony w małą kostkę boczek i podsmażamy na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz. Następnie na patelnię dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebula stanie się szklista całą zawartość patelni dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojone w paski lub kostkę śliwki suszone. Mieszamy, ostatecznie doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż kapusta będzie miękka.