Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na młodą kapustę. Lekko ostry smak kapusty doprawionej octem, przełamany słodkim posmakiem śliwek i uzupełniony wędzonym boczkiem. Super dodatek do młodych ziemniaków i mięsa.
Jeśli lubisz ciasteczka, to koniecznie wypróbuj szybkiego przepisu na te z ci...
Odsłon: 40
dziś zapraszam na bardzo łatwe, szybkie i tanie ciasto śmietanowe, które wych...
Odsłon: 19612
Jeśli lubisz ciasteczka, to koniecznie wypróbuj szybkiego przepisu na te z ci...
Odsłon: 40
dziś zapraszam na bardzo łatwe, szybkie i tanie ciasto śmietanowe, które wych...
Odsłon: 19612
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Dodajemy ocet, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. W tym czasie na patelnię wrzucamy pokrojony w małą kostkę boczek i podsmażamy na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz. Następnie na patelnię dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebula stanie się szklista całą zawartość patelni dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojone w paski lub kostkę śliwki suszone. Mieszamy, ostatecznie doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż kapusta będzie miękka.