Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta idealna do każdego wiosennego obiadu.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 732
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 137
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 732
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 137
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Składniki
Kapustę należy oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować, a następnie sparzyć. Po odlaniu wody przełożyć ją do garnka i zalać szklanką wody (do ok. 1/4 objętości), dodać sól i pieprz. Zagotować i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W tym czasie pokroić cebulę w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Cebulę przełożyć do kapusty razem z posiekanym koperkiem i gotować jeszcze 5-10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę oraz w razie konieczności przyprawić do smaku.