Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta idealna do każdego wiosennego obiadu.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34014
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 451
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1676
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10239
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34014
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 451
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1676
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10239
Składniki
Kapustę należy oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować, a następnie sparzyć. Po odlaniu wody przełożyć ją do garnka i zalać szklanką wody (do ok. 1/4 objętości), dodać sól i pieprz. Zagotować i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W tym czasie pokroić cebulę w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Cebulę przełożyć do kapusty razem z posiekanym koperkiem i gotować jeszcze 5-10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę oraz w razie konieczności przyprawić do smaku.