Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta idealna do każdego wiosennego obiadu.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 422
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 398
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1486
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5739
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 422
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 398
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1486
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5739
Składniki
Kapustę należy oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować, a następnie sparzyć. Po odlaniu wody przełożyć ją do garnka i zalać szklanką wody (do ok. 1/4 objętości), dodać sól i pieprz. Zagotować i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W tym czasie pokroić cebulę w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Cebulę przełożyć do kapusty razem z posiekanym koperkiem i gotować jeszcze 5-10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę oraz w razie konieczności przyprawić do smaku.