Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta idealna do każdego wiosennego obiadu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Składniki
Kapustę należy oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować, a następnie sparzyć. Po odlaniu wody przełożyć ją do garnka i zalać szklanką wody (do ok. 1/4 objętości), dodać sól i pieprz. Zagotować i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W tym czasie pokroić cebulę w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Cebulę przełożyć do kapusty razem z posiekanym koperkiem i gotować jeszcze 5-10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę oraz w razie konieczności przyprawić do smaku.