Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta idealna do każdego wiosennego obiadu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3491
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4194
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3491
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4194
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
Składniki
Kapustę należy oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować, a następnie sparzyć. Po odlaniu wody przełożyć ją do garnka i zalać szklanką wody (do ok. 1/4 objętości), dodać sól i pieprz. Zagotować i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. W tym czasie pokroić cebulę w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Cebulę przełożyć do kapusty razem z posiekanym koperkiem i gotować jeszcze 5-10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę oraz w razie konieczności przyprawić do smaku.