Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną młodą kapustę z koperkiem. Tak przygotowaną kapustę możemy podać do ziemniaków z mięsem, samego mięsa, z kaszą a nawet pasuje do ryżu. Jeżeli ktoś jeszcze nie zna tego przepisu, to polecam wypróbować przepis, bo kapusta jest naprawdę bardzo smaczna.
Obraną z wierzchnich liści kapustę, przekrawam na pół i szatkuję.
Cebulę kroję w drobną kostkę, koperek drobno siekam.
Do miseczki daję łyżkę z górką mąki i 4 łyżki jogurtu, i dokładnie mieszam tak żeby nie było grudek. Tak przygotowaną mąką zagęszczę kapustę.
Teraz w rondlu na rozgrzanym maśle podsmażam przez chwilę cebulę, tak żeby się zeszkliła. Następnie dodaję kapustę, wodę, delikatnie doprawiam solą i pieprzem, dodaję listek laurowy, ziele angielskie. Dokładnie mieszam i duszę pod przykryciem około 5-6 minut, tak żeby kapusta była miękka ale nadal delikatnie chrupka. Podczas duszenia od czasu do czasu mieszam.
Gdy kapusta jest już miękka, to do kapusty dodaję mąkę z jogurtem i dokładnie mieszam, do smaku doprawiam sokiem z cytryny, ksylitolem, mieszam i sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą, pieprzem, sokiem i ksylitolem. Dokładnie mieszam i duszę jeszcze około 2 minut.
Na koniec dodaję koperek, mieszam i zakręcam grzanie – kapusta z koperkiem jest gotowa.
Młoda kapusta z koperkiem jest gotowa, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepyszny dodatek do dań mięsnych . Aromatyczna z nutą słodkości.
Odsłon: 2389
Pyszne delikatne ciasto z pikantnym farszem z podsmażanej kapusty białej.
Odsłon: 6142
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 287
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 127
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 219
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 295
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 232
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 287
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 127
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 219
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 295
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 232
Składniki
Obraną z wierzchnich liści kapustę, przekrawam na pół i szatkuję. Cebulę kroję w drobną kostkę, koperek drobno siekam. Do miseczki daję łyżkę z górką mąki i 4 łyżki jogurtu, i dokładnie mieszam tak żeby nie było grudek. Tak przygotowaną mąką zagęszczę kapustę.
Teraz w rondlu na rozgrzanym maśle podsmażam przez chwilę cebulę, tak żeby się zeszkliła. Następnie dodaję kapustę, wodę, delikatnie doprawiam solą i pieprzem, dodaję listek laurowy, ziele angielskie. Dokładnie mieszam i duszę pod przykryciem około 5-6 minut, tak żeby kapusta była miękka ale nadal delikatnie chrupka. Podczas duszenia od czasu do czasu mieszam.
Gdy kapusta jest już miękka, to do kapusty dodaję mąkę z jogurtem i dokładnie mieszam, do smaku doprawiam sokiem z cytryny, ksylitolem, mieszam i sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą, pieprzem, sokiem i ksylitolem. Dokładnie mieszam i duszę jeszcze około 2 minut. Na koniec dodaję koperek, mieszam i zakręcam grzanie – kapusta z koperkiem jest gotowa. Młoda kapusta z koperkiem jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 400
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 476