Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z bułką tartą i masłem to dodatek do letniego obiadu, możemy podać ją zamiast kalafiora czy surówki. Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12750
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4177
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12750
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4177
Składniki
Z kapusty wykrawamy głąb, usuwamy zewnętrzne liście, przekrawamy ją na ćwiartki. Umieszczamy w garnku z wodą, wsypujemy sól. Gotujemy przez około 30 minut do miękkości. Odcedzamy.
W małym rondelku, na małym ogniu roztapiamy masło. Dodajemy bułkę tartą, podsmażamy cały czas mieszając, do momentu aż bułka będzie miała złoty kolor.
Kapustę polewamy masłem z bułką tartą.