Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z bułką tartą i masłem to dodatek do letniego obiadu, możemy podać ją zamiast kalafiora czy surówki. Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67315
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1809
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67315
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1809
Składniki
Z kapusty wykrawamy głąb, usuwamy zewnętrzne liście, przekrawamy ją na ćwiartki. Umieszczamy w garnku z wodą, wsypujemy sól. Gotujemy przez około 30 minut do miękkości. Odcedzamy.
W małym rondelku, na małym ogniu roztapiamy masło. Dodajemy bułkę tartą, podsmażamy cały czas mieszając, do momentu aż bułka będzie miała złoty kolor.
Kapustę polewamy masłem z bułką tartą.