Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta z pietruszką i cebulą

Młoda kapusta z pietruszką i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 3918

Dodano:

Odsłon: 1786

Młoda kapusta zasmażana z cebulą i pietruszką... na samą myśl o takim daniu burczy mi już w brzuchu :-) Ten kto jadł ją choć raz, wie, że ciężko jest jej się oprzeć. Taką kapustę podałam z kurczakiem zapiekanym w cieście francuskim, ale według mnie idealnie nadaje się do prostego schabowego z ziemniakami. Polskie, bardzo smaczne danie :-)

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • cukier
  • Liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy z zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut, cedzimy. W dużym rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie podgotowaną kapustę oraz posiekaną pietruszkę. Całość podsmażamy ok 15 minut.

  2. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Gorącą cebulkę dodajemy do kapusty.

  3. Kapustę doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem.


    SMACZNEGO :-)

  4. zdj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń