Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta zasmażana z cebulą i pietruszką... na samą myśl o takim daniu burczy mi już w brzuchu :-) Ten kto jadł ją choć raz, wie, że ciężko jest jej się oprzeć. Taką kapustę podałam z kurczakiem zapiekanym w cieście francuskim, ale według mnie idealnie nadaje się do prostego schabowego z ziemniakami. Polskie, bardzo smaczne danie :-)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3733
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 917
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34206
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 554
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3733
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 917
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34206
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 554
Składniki
Kapustę dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy z zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut, cedzimy. W dużym rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie podgotowaną kapustę oraz posiekaną pietruszkę. Całość podsmażamy ok 15 minut.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Gorącą cebulkę dodajemy do kapusty.
Kapustę doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. SMACZNEGO :-)
zdj