Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta zasmażana z cebulą i pietruszką... na samą myśl o takim daniu burczy mi już w brzuchu :-) Ten kto jadł ją choć raz, wie, że ciężko jest jej się oprzeć. Taką kapustę podałam z kurczakiem zapiekanym w cieście francuskim, ale według mnie idealnie nadaje się do prostego schabowego z ziemniakami. Polskie, bardzo smaczne danie :-)
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 444
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1030
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 444
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1030
Składniki
Kapustę dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy z zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut, cedzimy. W dużym rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie podgotowaną kapustę oraz posiekaną pietruszkę. Całość podsmażamy ok 15 minut.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Gorącą cebulkę dodajemy do kapusty.
Kapustę doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. SMACZNEGO :-)
zdj