Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królowa moich wiosennych obiadów, czyli zasmażana młoda kapusta. Przepis bez dodatku mąki. Kapusta jest rewelacyjna w smaku, po prostu idealna. Polecam spróbować :-)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1516
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1516
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
Kapustę poszatkować. Koperek drobno posiekać. W rondlu rozpuścić masło i wrzucić kapustę. Mieszać i chwilę smażyć. Następnie wlać wodę i rondel przykryć pokrywką. Dusić ok. 10-15 minut do miękkości. Następnie doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru, dodać przeciśnięty czosnek, ocet i siekany koperek. Całość wymieszać i dalej smażyć jeszcze ok. 5 minut. Kapusta jest lepsza, gdy się przegryzie, więc można ją zrobić najpierw, a potem resztę obiadu :-) Polecam, bo jest naprawdę pyszna :-) SMACZNEGO!!!