Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta zasmażana do obiadu z koperkiem i marchewką
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11031
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11031
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5054
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić kapustę, podsmażać ok 3 - 5 min co chwile mieszając. Następnie wlać szklankę wody, dodać startą marchewkę i dusić pod przykryciem ok 15 min co jakiś czas mieszając. W międzyczasie na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, cały czas mieszając chwilkę podsmażyć. Przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny i wymieszać. Gotować jeszcze z 2 min. Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać.