Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta zasmażana do obiadu z koperkiem i marchewką
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5042
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14316
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3300
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1139
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5042
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14316
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3300
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1139
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić kapustę, podsmażać ok 3 - 5 min co chwile mieszając. Następnie wlać szklankę wody, dodać startą marchewkę i dusić pod przykryciem ok 15 min co jakiś czas mieszając. W międzyczasie na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, cały czas mieszając chwilkę podsmażyć. Przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny i wymieszać. Gotować jeszcze z 2 min. Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać.