Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta zasmażana do obiadu z koperkiem i marchewką
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 288
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4026
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1850
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30019
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 288
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4026
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1850
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30019
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić kapustę, podsmażać ok 3 - 5 min co chwile mieszając. Następnie wlać szklankę wody, dodać startą marchewkę i dusić pod przykryciem ok 15 min co jakiś czas mieszając. W międzyczasie na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, cały czas mieszając chwilkę podsmażyć. Przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny i wymieszać. Gotować jeszcze z 2 min. Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać.