Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta zasmażana do obiadu z koperkiem i marchewką
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 434
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5491
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 434
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5491
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić kapustę, podsmażać ok 3 - 5 min co chwile mieszając. Następnie wlać szklankę wody, dodać startą marchewkę i dusić pod przykryciem ok 15 min co jakiś czas mieszając. W międzyczasie na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, cały czas mieszając chwilkę podsmażyć. Przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny i wymieszać. Gotować jeszcze z 2 min. Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać.