Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta zasmażana do obiadu z koperkiem i marchewką
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić kapustę, podsmażać ok 3 - 5 min co chwile mieszając. Następnie wlać szklankę wody, dodać startą marchewkę i dusić pod przykryciem ok 15 min co jakiś czas mieszając. W międzyczasie na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, cały czas mieszając chwilkę podsmażyć. Przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny i wymieszać. Gotować jeszcze z 2 min. Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać.