Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rynku pojawiły się już młode ziemniaki. Dla tych, którzy tęsknią za smakiem ziemniaka z ogniska, a nie mają sposobności, by takie zjeść, mamy przepis na prościutkie młode ziemniaki pieczone w brytfance. W niczym nie ustępują tym, które wkładamy do ogniska. Przekonajcie się sami. Do młodych ziemniaczków jak z ogniska proponujemy szybki sos czosnkowo-koperkowy na bazie jogurtu greckiego.
Ziemniaki dobrze umyj. Mąkę wymieszaj z solą, papryką słodką i wędzoną. Jeszcze wilgotne ziemniaki obtocz w mące z przyprawami.
Piekarnik rozgrzej do 190 st. (góra - dół). Ziemniaki przełóż do brytfanki i piecz, bez przykrycia, ok. 30-40 minut.
Gdy ziemniaki będą się piekły, przygotuj sos. Do jogurtu greckiego wciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki.
Ziemniaki możesz jeść tylko z sosem czosnkowo-koperkowym. Będą też idealne jako dodatek do różnego rodzaju mięs.
Już pojawiły się w sprzedaży młode ziemniaki. Warto więc je wykorzystać np. w...
Odsłon: 137
Młode ziemniaki są stworzone dla przeciwników ich obierania. Skórka młodego z...
Odsłon: 22096
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 211
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 238
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 112
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 212
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 211
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 238
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 112
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki dobrze umyj. Mąkę wymieszaj z solą, papryką słodką i wędzoną. Jeszcze wilgotne ziemniaki obtocz w mące z przyprawami.
Piekarnik rozgrzej do 190 st. (góra - dół). Ziemniaki przełóż do brytfanki i piecz, bez przykrycia, ok. 30-40 minut.
Gdy ziemniaki będą się piekły, przygotuj sos. Do jogurtu greckiego wciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki. Ziemniaki możesz jeść tylko z sosem czosnkowo-koperkowym. Będą też idealne jako dodatek do różnego rodzaju mięs.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Chleb orkiszowy z cebulą
Dodatki
Ketchup z cukinii
Dodatki
Pasztet z cukinii
Dodatki
Ziemniaki w papilotach
Chleb orkiszowy z cebulą
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 112
Ketchup z cukinii
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 773