Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rynku pojawiły się już młode ziemniaki. Dla tych, którzy tęsknią za smakiem ziemniaka z ogniska, a nie mają sposobności, by takie zjeść, mamy przepis na prościutkie młode ziemniaki pieczone w brytfance. W niczym nie ustępują tym, które wkładamy do ogniska. Przekonajcie się sami. Do młodych ziemniaczków jak z ogniska proponujemy szybki sos czosnkowo-koperkowy na bazie jogurtu greckiego.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1313
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4126
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1076
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1313
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4126
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1076
Składniki
Ziemniaki dobrze umyj. Mąkę wymieszaj z solą, papryką słodką i wędzoną. Jeszcze wilgotne ziemniaki obtocz w mące z przyprawami.
Piekarnik rozgrzej do 190 st. (góra - dół). Ziemniaki przełóż do brytfanki i piecz, bez przykrycia, ok. 30-40 minut.
Gdy ziemniaki będą się piekły, przygotuj sos. Do jogurtu greckiego wciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki. Ziemniaki możesz jeść tylko z sosem czosnkowo-koperkowym. Będą też idealne jako dodatek do różnego rodzaju mięs.