Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rynku pojawiły się już młode ziemniaki. Dla tych, którzy tęsknią za smakiem ziemniaka z ogniska, a nie mają sposobności, by takie zjeść, mamy przepis na prościutkie młode ziemniaki pieczone w brytfance. W niczym nie ustępują tym, które wkładamy do ogniska. Przekonajcie się sami. Do młodych ziemniaczków jak z ogniska proponujemy szybki sos czosnkowo-koperkowy na bazie jogurtu greckiego.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Ziemniaki dobrze umyj. Mąkę wymieszaj z solą, papryką słodką i wędzoną. Jeszcze wilgotne ziemniaki obtocz w mące z przyprawami.
Piekarnik rozgrzej do 190 st. (góra - dół). Ziemniaki przełóż do brytfanki i piecz, bez przykrycia, ok. 30-40 minut.
Gdy ziemniaki będą się piekły, przygotuj sos. Do jogurtu greckiego wciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki. Ziemniaki możesz jeść tylko z sosem czosnkowo-koperkowym. Będą też idealne jako dodatek do różnego rodzaju mięs.