Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rynku pojawiły się już młode ziemniaki. Dla tych, którzy tęsknią za smakiem ziemniaka z ogniska, a nie mają sposobności, by takie zjeść, mamy przepis na prościutkie młode ziemniaki pieczone w brytfance. W niczym nie ustępują tym, które wkładamy do ogniska. Przekonajcie się sami. Do młodych ziemniaczków jak z ogniska proponujemy szybki sos czosnkowo-koperkowy na bazie jogurtu greckiego.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 304
Królowa grilla :)
Odsłon: 90
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 304
Królowa grilla :)
Odsłon: 90
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Ziemniaki dobrze umyj. Mąkę wymieszaj z solą, papryką słodką i wędzoną. Jeszcze wilgotne ziemniaki obtocz w mące z przyprawami.
Piekarnik rozgrzej do 190 st. (góra - dół). Ziemniaki przełóż do brytfanki i piecz, bez przykrycia, ok. 30-40 minut.
Gdy ziemniaki będą się piekły, przygotuj sos. Do jogurtu greckiego wciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki. Ziemniaki możesz jeść tylko z sosem czosnkowo-koperkowym. Będą też idealne jako dodatek do różnego rodzaju mięs.