Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją powracam do lat dzieciństwa i kuchni śląskiej. Niezastąpiona czerwona kapustka najczęściej podawana z kluskami śląskimi i zrazami. Niezapomniany smak dzieciństwa
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2987
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 257
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2987
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 257
Składniki
Kapustę szatkujemy. Wrzucamy do garnka wlewamy ok. 1 litra wody i gotujemy do miękkości. W międzyczasie boczek kroimy w drobną kostkę i stapiamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Gdy tłuszcz się wytopi a skwarki będą chrupiące dodajemy drobno posiekanego pora. Podsmażamy aż będzie szklisty. Do miękkiej kapusty dodajemy stopiony boczek wraz z porem. Dusimy na małym ogniu ok.10 min. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą oraz kilkoma łyżkami octu jabłkowego. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami, bądź z pajdą świeżutkiego chlebka. SMACZNEGO!