Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto na pierogi, bardzo elastyczne, lekko klejące, można powiedzieć, że pierogi same się robią.
Co u was dziś na obiad ? u nas zażyczone przez córkę pierogi z mięsem
Odsłon: 2614
Niezwykle prosty przepis, w którym pokazuję jak krok po kroku przygotować zdr...
Odsłon: 271
Niezwykle prosty przepis, w którym pokazuję jak krok po kroku przygotować zdr...
Odsłon: 271
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, następnie dodajemy resztę składników. Wyrabiamy ciasto (ja za pomocą robota planetarnego).
Ciasto po wyrobieniu powinno być elastyczne i lekko klejące. Jeśli jest zbyt klejące wówczas dosypujemy mąki, jeżeli zbyt twarde to dodajemy wody. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy pod przykryciem na 30 minut, aby odpoczęło (u mnie miska i talerz).
Tak przygotowane ciasto dzielimy i wałkujemy podsypując mąką.
Robimy pierogi z naszymi ulubionymi farszami.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło
Dodatki
Domowy majonez
Dodatki
Pieczona kalarepa
Dodatki
Dip czosnkowy
Kapusta pekińska na ciepło
Zastanawiacie się, co można wyczarować z kapusty pekińskiej? Mój ulubiony prz...
Odsłon: 5540
Domowy majonez
Polecam przepis na smaczny domowy majonez bez konserwantów, który wykonamy w...
Odsłon: 1787