Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto na pierogi, bardzo elastyczne, lekko klejące, można powiedzieć, że pierogi same się robią.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19307
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1053
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 770
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19307
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1053
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 770
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, następnie dodajemy resztę składników. Wyrabiamy ciasto (ja za pomocą robota planetarnego).
Ciasto po wyrobieniu powinno być elastyczne i lekko klejące. Jeśli jest zbyt klejące wówczas dosypujemy mąki, jeżeli zbyt twarde to dodajemy wody. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy pod przykryciem na 30 minut, aby odpoczęło (u mnie miska i talerz).
Tak przygotowane ciasto dzielimy i wałkujemy podsypując mąką.
Robimy pierogi z naszymi ulubionymi farszami.