Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto na pierogi, bardzo elastyczne, lekko klejące, można powiedzieć, że pierogi same się robią.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1615
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 167
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 182
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1615
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 167
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 182
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, następnie dodajemy resztę składników. Wyrabiamy ciasto (ja za pomocą robota planetarnego).
Ciasto po wyrobieniu powinno być elastyczne i lekko klejące. Jeśli jest zbyt klejące wówczas dosypujemy mąki, jeżeli zbyt twarde to dodajemy wody. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy pod przykryciem na 30 minut, aby odpoczęło (u mnie miska i talerz).
Tak przygotowane ciasto dzielimy i wałkujemy podsypując mąką.
Robimy pierogi z naszymi ulubionymi farszami.