Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne pieczywko.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99169
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13823
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99169
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13823
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z kaszką kukurydzianą, startym serem, oczyszczoną i pokrojoną drobno papryką, odsączoną kukurydzą, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, przyprawami do smaku.
Jajko roztrzepać z jogurtem, olejem, śmietaną i połączyć z suchymi produktami. Dokładnie wymieszać.
Napełnić foremki natłuszczone olejem.
Włożyć do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piec około 30 minut. Po upieczeniu zostawić jeszcze w wyłączonym piekarniku na 5 minut, po czym wyjąć z foremek i podawać na ciepło.