Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny o smaku pomarańczy.
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 62
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 238
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 216
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 150
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 62
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 238
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 216
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 150
Składniki
Wykonanie: Jajka dokładnie ubić mikserem, wlać sok pomarańczowy, dodać masło (można go wcześniej lekko roztopić) i jeszcze raz starannie ubić na gładką masę. Następnie wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól do smaku i jeszcze raz dokładnie połączyć składniki.
Foremki posmarować tłuszczem, wlać po łyżeczce miodu, ułożyć po plasterku pomarańcza
.Napełnić przygotowanym ciastem.
Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu wyjąć delikatnie z foremek, podawać z pomarańczą od spodu.