Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naan,نان नान, płaski chlebek drożdżowy z białej mąki pochodzi z Azji środkowej
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9267
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3119
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1209
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 252
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9267
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3119
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1209
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 252
Składniki
w misce mieszamy wszystkie składniki, wodę dolewamy powoli bo czasem nie potrzeba całej, zagniatamy dość miękkie ciasto.
Dzielimy na ok 6 części formujemy z nich kulki, oprószamy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15-20 minut. Każdą kulkę rozwałkowujemy na grubość 0,5cm (ja robię to w ręku) jeśli chcemy posypujemy czarnuszką przykrywamy ściereczką i znów odstawiamy na 10 minut.
W tym czasie rozgrzewamy piekarnik wraz z blachą u mnie na fuul 250°C. Przekładamy chlebki na blachę oprószoną mąką i pieczemy ok 10 minut, chlebki nie mogą być za bardzo spieczone bo będą twarde.
Ja czasem robię z podwójnej porcji i gorące wkładam do woreczka lub zawijam w ściereczkę i mam na drugi dzień...