Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naan,نان नान, płaski chlebek drożdżowy z białej mąki pochodzi z Azji środkowej
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2116
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10206
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 979
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2116
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10206
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 979
Składniki
w misce mieszamy wszystkie składniki, wodę dolewamy powoli bo czasem nie potrzeba całej, zagniatamy dość miękkie ciasto.
Dzielimy na ok 6 części formujemy z nich kulki, oprószamy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15-20 minut. Każdą kulkę rozwałkowujemy na grubość 0,5cm (ja robię to w ręku) jeśli chcemy posypujemy czarnuszką przykrywamy ściereczką i znów odstawiamy na 10 minut.
W tym czasie rozgrzewamy piekarnik wraz z blachą u mnie na fuul 250°C. Przekładamy chlebki na blachę oprószoną mąką i pieczemy ok 10 minut, chlebki nie mogą być za bardzo spieczone bo będą twarde.
Ja czasem robię z podwójnej porcji i gorące wkładam do woreczka lub zawijam w ściereczkę i mam na drugi dzień...