Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna aromatyczna nalewka.
Dojrzałe i pachnące płatki róży wkładamy warstwami do słoja przesypując je cukrem.
Dodajemy cynamon, goździki i zalewamy wymieszanym spirytusem z wodą. Zakręcamy i odstawiamy w ciepłe nasłonecznione miejsce na 2 tygodnie, codziennie lekko poruszamy słojem.
Po tym czasie przestawiamy nalewkę w chłodne miejsce na kolejne dni.
Następnie nalewkę filtrujemy ja używam gazy, zlewamy do butelek i odstawiamy w chłodne, ciemne miejsce na co najmniej 2 miesiące.
Pijemy lekko schłodzoną, można jej też używać jako aromat do herbaty.
Pigwa obrodziła więc coś trzeba z niej zrobić. Prezentowałam już przetwory...
Odsłon: 1587
Najlepsza na świecie, ucierana konfitura. Idealna jako nadzienie do pączków....
Odsłon: 683
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18869
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3419
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3122
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 170
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 89
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18869
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3419
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3122
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 170
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 89
Składniki
Dojrzałe i pachnące płatki róży wkładamy warstwami do słoja przesypując je cukrem. Dodajemy cynamon, goździki i zalewamy wymieszanym spirytusem z wodą. Zakręcamy i odstawiamy w ciepłe nasłonecznione miejsce na 2 tygodnie, codziennie lekko poruszamy słojem. Po tym czasie przestawiamy nalewkę w chłodne miejsce na kolejne dni.
Następnie nalewkę filtrujemy ja używam gazy, zlewamy do butelek i odstawiamy w chłodne, ciemne miejsce na co najmniej 2 miesiące. Pijemy lekko schłodzoną, można jej też używać jako aromat do herbaty.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Domowy chleb na drożdżach
Pyszny i chrupiący chleb bez wyrabiania
Odsłon: 3465
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 272