Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam nieco ponad 10 gramów płatków maku - sporą garść. To wydaje się niezbyt wiele, ale płatki są naprawdę leciutkie! Postanowiłam więc nastawić słoik octu makowego. Wyobrażam sobie kosmetyczne użycie tego octu – w toniku i do regulacji odczynu przygotowywanych kosmetyków. Może też do higieny intymnej? Nie wykluczam oczywiście zastosowań kulinarnych – do picia z wodą i do sałatek. W końcu ocet to ocet, prawda? Można go spożywać bez obaw.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 877
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3732
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 163
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 877
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3732
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 163
Składniki
Wszystkie składniki umieść w słoju. Przykryj go ręcznikiem jednorazowym i zabezpiecz gumką przed dostępem muszek. Bo owocówki uwielbiają ocet!
Ocet z płatków maku nie jest trudny, nie wykazuje tendencji do ucieczek ze słoika. Wystarczy zamieszać go raz na 1-2 dni i ponownie zakryć.
Dalej postępuje się jak przy produkcji każdego innego octu domowego. Po więcej szczegółów zapraszam na blog.