Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ognista salsa pomidorowa z czosnkiem i papryczką chilli to świetna propozycja na każdą imprezę, gdzie sprawdzi się jako dip. Uwielbiam też taką salsę, jako świeży dodatek do pieczonych mięs i dań meksykańskich.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 204
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 31
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3675
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 537
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 204
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 31
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3675
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 537
Składniki
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Cebulę i paprykę również kroimy w drobną kostkę. Papryczkę chili siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę i paprykę. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy pomidory. Dolewamy szklankę wody i chwilę dusimy na patelni pod przykryciem. Połowę gotowego sosu miksujemy blenderem na gładką masę i łączymy z częścią niezmiksowaną. Salsę doprawiamy ulubionymi przyprawami i przecierem pomidorowym.