Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny dodatek na imprezy pełen wartości odżywczych o lekko kwaśnawym smaku ale smakuje każdemu.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5585
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34559
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2187
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5585
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34559
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2187
Składniki
Śledzie wymoczyć, oczyścić, opłukać I podzielić na filety. Otoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. Przygotować zaprawę, tj. zagotować wode z przyprawami I cukrem, dodać ocet. Do wrzątku wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Śledzie ułożyć w słoiku lub innym naczyniu przykryć sparzoną cebula zalać zimną zaprawą. Przykryć I odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Po 2 dniach śledzie są gotowe do spożycia. Gotowe. SMACZNEGO!!!