Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny dodatek na imprezy pełen wartości odżywczych o lekko kwaśnawym smaku ale smakuje każdemu.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1499
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8273
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 198
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4293
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1499
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8273
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 198
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4293
Składniki
Śledzie wymoczyć, oczyścić, opłukać I podzielić na filety. Otoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. Przygotować zaprawę, tj. zagotować wode z przyprawami I cukrem, dodać ocet. Do wrzątku wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Śledzie ułożyć w słoiku lub innym naczyniu przykryć sparzoną cebula zalać zimną zaprawą. Przykryć I odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Po 2 dniach śledzie są gotowe do spożycia. Gotowe. SMACZNEGO!!!