Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny dodatek na imprezy pełen wartości odżywczych o lekko kwaśnawym smaku ale smakuje każdemu.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Śledzie wymoczyć, oczyścić, opłukać I podzielić na filety. Otoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. Przygotować zaprawę, tj. zagotować wode z przyprawami I cukrem, dodać ocet. Do wrzątku wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Śledzie ułożyć w słoiku lub innym naczyniu przykryć sparzoną cebula zalać zimną zaprawą. Przykryć I odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Po 2 dniach śledzie są gotowe do spożycia. Gotowe. SMACZNEGO!!!