Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki bez sera również wspaniale smakują.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3916
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1672
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113658
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3916
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1672
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113658
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, ostudzić i przepuścić przez praskę. Mąkę zagnieść z ziemniakami, dodać sól, jajka, , masło. W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, dodać do masy, skropić sokiem z cytryny i wyrobić masę. Ciasto rozwałkować na stolnicy, wyciąć oponki i odstawić do wyrośnięcia.
Smażyć na bardzo rozgrzanym oleju i po usmażeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO