Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki bez sera również wspaniale smakują.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5864
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7606
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5864
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7606
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, ostudzić i przepuścić przez praskę. Mąkę zagnieść z ziemniakami, dodać sól, jajka, , masło. W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, dodać do masy, skropić sokiem z cytryny i wyrobić masę. Ciasto rozwałkować na stolnicy, wyciąć oponki i odstawić do wyrośnięcia.
Smażyć na bardzo rozgrzanym oleju i po usmażeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO