Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję przepis na pyszny krem pomarańczowy, który na pewno przyda się w kuchni. Możecie wypełnić nim kruche babeczki, wykorzystać jako masę do tortu, ciast biszkoptowych czy piernikowych. Orange Curd sprawdzi się także doskonale jako nadzienie do naleśników.
Pomarańcze myjemy, kroimy na połówki, wyciskamy z nich sok. Przygotowujemy rondelek z grubym dnem. Przekładamy do niego żółtka, wsypujemy cukier, wlewamy sok pomarańczowy. Składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu.
Gdy masa jest już ciepła dodajemy masło. Całość powolutku mieszamy do momentu, aż powstanie dość gęsty krem o konsystencji budyniu. Wówczas ostawiamy go do wystudzenia lub jeszcze gorący przelewamy do wyparzonego słoiczka. Po wystudzeniu taki krem możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Uwaga: U mnie czas gotowania kremu, od momentu dodania masła, wyniósł 40 minut.
Smacznego.
Piernik, sernik i cytrusy, to dla mnie składniki kojarzące się z Bożym Narodz...
Odsłon: 648
PASSIONFRUIT CURD wykonany na bazie owocu marakui według tradycyjnej angielsk...
Odsłon: 12318
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 14
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 362
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1838
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17484
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 14
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 362
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1838
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17484
Składniki
Pomarańcze myjemy, kroimy na połówki, wyciskamy z nich sok. Przygotowujemy rondelek z grubym dnem. Przekładamy do niego żółtka, wsypujemy cukier, wlewamy sok pomarańczowy. Składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu.
Gdy masa jest już ciepła dodajemy masło. Całość powolutku mieszamy do momentu, aż powstanie dość gęsty krem o konsystencji budyniu. Wówczas ostawiamy go do wystudzenia lub jeszcze gorący przelewamy do wyparzonego słoiczka. Po wystudzeniu taki krem możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. Uwaga: U mnie czas gotowania kremu, od momentu dodania masła, wyniósł 40 minut. Smacznego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Dodatki
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Dodatki
Szaszłyki z pomidorów
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Kiełbasa chuda podpiekana.
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 14
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 189