Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję przepis na pyszny krem pomarańczowy, który na pewno przyda się w kuchni. Możecie wypełnić nim kruche babeczki, wykorzystać jako masę do tortu, ciast biszkoptowych czy piernikowych. Orange Curd sprawdzi się także doskonale jako nadzienie do naleśników.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 19
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 16
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 211
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 66
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 19
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 16
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 211
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 66
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 121
Składniki
Pomarańcze myjemy, kroimy na połówki, wyciskamy z nich sok. Przygotowujemy rondelek z grubym dnem. Przekładamy do niego żółtka, wsypujemy cukier, wlewamy sok pomarańczowy. Składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu.
Gdy masa jest już ciepła dodajemy masło. Całość powolutku mieszamy do momentu, aż powstanie dość gęsty krem o konsystencji budyniu. Wówczas ostawiamy go do wystudzenia lub jeszcze gorący przelewamy do wyparzonego słoiczka. Po wystudzeniu taki krem możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. Uwaga: U mnie czas gotowania kremu, od momentu dodania masła, wyniósł 40 minut. Smacznego.