Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ostry sos , którego głównym składnikiem są świeże ogórki i pomidory. Pikantnego charakteru nadaje mu ostra papryczka chili i czosnek. Sok z cytryny i świeża natka pietruszki sprawiają, że jest lekko kwaskowy i orzeźwiający w smaku. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do mięs z grilla, zarówno wieprzowiny jak i wołowiny.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 276
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 595
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 276
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 595
Składniki
Ogórek obrać, pomidor sparzyć i zdjąć skórkę. Z papryczek usunąć gniazda nasienne.
Wszystkie składniki wraz z obranym czosnkiem pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać warzywa z natką pietruszki i cukrem.
Z zimnego bulionu odlać 20 ml i wymieszać z mąką ziemniaczaną.
Resztę bulionu połączyć z sokiem z cytryny i w rondelku doprowadzić do wrzenia. Wlać dokładnie rozmieszaną mąkę z bulionem i mieszając zagotować.
Przestudzony gęsty sos i olej wlać do miski z warzywami i dokładnie wymieszać. Posolić i popieprzyć do smaku.