Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ostry sos , którego głównym składnikiem są świeże ogórki i pomidory. Pikantnego charakteru nadaje mu ostra papryczka chili i czosnek. Sok z cytryny i świeża natka pietruszki sprawiają, że jest lekko kwaskowy i orzeźwiający w smaku. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do mięs z grilla, zarówno wieprzowiny jak i wołowiny.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4697
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2897
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4697
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2897
Składniki
Ogórek obrać, pomidor sparzyć i zdjąć skórkę. Z papryczek usunąć gniazda nasienne.
Wszystkie składniki wraz z obranym czosnkiem pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać warzywa z natką pietruszki i cukrem.
Z zimnego bulionu odlać 20 ml i wymieszać z mąką ziemniaczaną.
Resztę bulionu połączyć z sokiem z cytryny i w rondelku doprowadzić do wrzenia. Wlać dokładnie rozmieszaną mąkę z bulionem i mieszając zagotować.
Przestudzony gęsty sos i olej wlać do miski z warzywami i dokładnie wymieszać. Posolić i popieprzyć do smaku.