Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby lata zamknięte w słoiku :) Tym razem owoce nasturcji zalane olejem z dodatkiem aromatycznych ziół. Są znakomitym dodatkiem do sałatek.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1087
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3012
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1087
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3012
Składniki
Owoce nasturcji zalać lekko osoloną wodą (na 1/2 l 1 łyżeczka), gotować 10 minut. Odcedzić i wystudzić.
Na dno wyparzonego i suchego słoiczka o poj.250 ml wsypać po 1/2 łyżeczki tymianku i estragonu oraz 4-5 ziaren kolendry, dodać liść laurowy i napełnić do wysokości 3/4 owocami nasturcji. Zalać owoce olejem (u mnie rzepakowy) tak, aby je dokładnie przykryć.
Zakręcić słoiczek nakrętką i pasteryzować 25 minut. Po wyciągnięciu odwrócić do góry dnem, zostawić na kilka godzin do wystygnięcia i odstawić w chłodne miejsce.