Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby lata zamknięte w słoiku :) Tym razem owoce nasturcji zalane olejem z dodatkiem aromatycznych ziół. Są znakomitym dodatkiem do sałatek.
Owoce nasturcji zalać lekko osoloną wodą (na 1/2 l 1 łyżeczka), gotować 10 minut. Odcedzić i wystudzić.
Na dno wyparzonego i suchego słoiczka o poj.250 ml wsypać po 1/2 łyżeczki tymianku i estragonu oraz 4-5 ziaren kolendry, dodać liść laurowy i napełnić do wysokości 3/4 owocami nasturcji. Zalać owoce olejem (u mnie rzepakowy) tak, aby je dokładnie przykryć.
Zakręcić słoiczek nakrętką i pasteryzować 25 minut. Po wyciągnięciu odwrócić do góry dnem, zostawić na kilka godzin do wystygnięcia i odstawić w chłodne miejsce.
Wyśmienita konfitura z truskawek z dodatkiem delikatnych kwiatów czarnego bzu
Odsłon: 2633
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17205
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1979
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbas...
Odsłon: 479
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17205
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1979
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbas...
Odsłon: 479
Składniki
Owoce nasturcji zalać lekko osoloną wodą (na 1/2 l 1 łyżeczka), gotować 10 minut. Odcedzić i wystudzić.
Na dno wyparzonego i suchego słoiczka o poj.250 ml wsypać po 1/2 łyżeczki tymianku i estragonu oraz 4-5 ziaren kolendry, dodać liść laurowy i napełnić do wysokości 3/4 owocami nasturcji. Zalać owoce olejem (u mnie rzepakowy) tak, aby je dokładnie przykryć.
Zakręcić słoiczek nakrętką i pasteryzować 25 minut. Po wyciągnięciu odwrócić do góry dnem, zostawić na kilka godzin do wystygnięcia i odstawić w chłodne miejsce.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna,...
Odsłon: 89
Wędzonka wieprzowa.
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 145