Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby lata zamknięte w słoiku :) Tym razem owoce nasturcji zalane olejem z dodatkiem aromatycznych ziół. Są znakomitym dodatkiem do sałatek.
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 268
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 292
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3312
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 40
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3652
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 268
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 292
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3312
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 40
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3652
Składniki
Owoce nasturcji zalać lekko osoloną wodą (na 1/2 l 1 łyżeczka), gotować 10 minut. Odcedzić i wystudzić.
Na dno wyparzonego i suchego słoiczka o poj.250 ml wsypać po 1/2 łyżeczki tymianku i estragonu oraz 4-5 ziaren kolendry, dodać liść laurowy i napełnić do wysokości 3/4 owocami nasturcji. Zalać owoce olejem (u mnie rzepakowy) tak, aby je dokładnie przykryć.
Zakręcić słoiczek nakrętką i pasteryzować 25 minut. Po wyciągnięciu odwrócić do góry dnem, zostawić na kilka godzin do wystygnięcia i odstawić w chłodne miejsce.