Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby lata zamknięte w słoiku :) Tym razem owoce nasturcji zalane olejem z dodatkiem aromatycznych ziół. Są znakomitym dodatkiem do sałatek.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 111
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 111
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Owoce nasturcji zalać lekko osoloną wodą (na 1/2 l 1 łyżeczka), gotować 10 minut. Odcedzić i wystudzić.
Na dno wyparzonego i suchego słoiczka o poj.250 ml wsypać po 1/2 łyżeczki tymianku i estragonu oraz 4-5 ziaren kolendry, dodać liść laurowy i napełnić do wysokości 3/4 owocami nasturcji. Zalać owoce olejem (u mnie rzepakowy) tak, aby je dokładnie przykryć.
Zakręcić słoiczek nakrętką i pasteryzować 25 minut. Po wyciągnięciu odwrócić do góry dnem, zostawić na kilka godzin do wystygnięcia i odstawić w chłodne miejsce.