Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O lekko orientalnej nucie
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1217
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 159
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1217
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 159
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Kapustę umyłam i pokroiłam w grube kwadraty. Pak choi jest bardzo wdzieczna w obróbce, wystarczy ją właściwie zblanszować lub przestraszyć na ogniu i doprawić.
W woku na bardzo małym ogniu zeszkliłam przeciśnięty czosnek, dodałam od razu też chili i pokrojony w cienkie paski imbir- z nim nie można przesadzić- gorzknieje. Wycisnęłam sok z pomarańczy i jeszcze pomogłam sobie łyżką, sok wraz z kawałkami miąższu dodałam do woka. Jeszcze szczypta soli i łyżeczka cukru.
gdy sos się zredukował dodałam kapustę i na dużym ogniu podsmażałam ją 2- 3 minuty ciągle mieszając. W momencie gdy się zeszkli jest gotowa.
Podczas mieszania można kapustę jeszcze doprawić- idealnie sprawdza się do niej połączenie słodki/ kwaśny / słony. Po wyłączeniu ognia dodałam parę kropel oleju sezamowego a porcje posypałam prażonym sezamem. U mnie podałam do kotleta. Smacznego :)