Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ smażone panierowane cukinie bardzo chłoną tłuszcz, więc wymyśliłam coś innego. Są to krążki panierowane pieczone w piekarniku . Prawie bez tłuszczu. Są jeszcze pyszniejsze a do tego lżejsze.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242911
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242911
Składniki
Cukinię pokroić w plastry około 1 cm. Posolić , wymieszać i pozostawić do zmiękczenia.
mąkę wymieszać z przyprawami, a jajka z ziołami. Do bułki tartej można dodać troszkę soli.
Krążki cukinii odsączamy na ręczniku, i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i leciutko wysmarowanej pędzelkiem olejem. Każdy krążek też lekko smarujemy niewielką ilością oleju.
Pieczemy w temperaturze około 180 stopni do momentu gdy krążki zezłocą się .
Jeśli zostanie nam cukinii i jajka, to po lekkim podpieczeniu, wyjmujemy blachę z piekarnika, wykładamy jajka łyżeczką na krążki i posypujemy mixem ziaren ( słonecznik, dynia pinia). I mamy wersję na bogato. Smacznego!!!