Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię młode kabaczki, szczególnie smażone w tej wersji.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Umyć kabaczka, obrać ze skóry, pokroić na plastry grubości około 1 cm.
Na talerz wbić dwa całe jajka, dodać sól i pieprz świeżo zmielony, roztrzepać dokładnie widelcem.
Na drugi talerz wsypać bułkę tartą.
Każdy krążek kabaczka obtoczyć w robełtanym jajku i bułce tartej.
Rozgrzać olej na patelni i położyć krążki kabaczka.
Piec kabaczki na złoty kolor.
Podawać kabaczki na ciepło. Smacznego !!!