Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do mięs i wędlin.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 410
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 758
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 365
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 410
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 758
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 365
Składniki
Wykonanie: Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody i odstawić. Zagotować ¼ szklanki wody z cukrem i solą do smaku, dodać chrzan z mąką i masłem, po czym zagotować. Dodać żelatynę i energicznie mieszając jeszcze raz zagotować i odstawić. Następnie wrzucić żurawinę, wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i w razie potrzeby doprawić cukrem. Masę wymieszać, przelać do salaterki i po przestudzeniu udekorować listkami mięty. Podawać do wędlin, zimnych mięs i ryb.