Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do mięs i wędlin.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6257
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6257
Składniki
Wykonanie: Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody i odstawić. Zagotować ¼ szklanki wody z cukrem i solą do smaku, dodać chrzan z mąką i masłem, po czym zagotować. Dodać żelatynę i energicznie mieszając jeszcze raz zagotować i odstawić. Następnie wrzucić żurawinę, wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i w razie potrzeby doprawić cukrem. Masę wymieszać, przelać do salaterki i po przestudzeniu udekorować listkami mięty. Podawać do wędlin, zimnych mięs i ryb.