Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kolację zrobiłam pastę jajeczną syn już dawno mnie o nią męczył wreszcie mu zrobiłam niech zaspokoi swoje podniebienie. Pasta jajeczna jest bardzo szybka w wykonaniu a smak jej po prostu pycha, ale na pewno każdy dobrze o tym wie. My lubimy każdy rodzaj past nie tylko jajeczną.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1743
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 241
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 195
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1743
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 241
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 195
Składniki
Do garnka wlać wodę, zagotować włożyć jajka i gotować 5 minut aby ugotowały się na twardo. Następnie gdy się już ugotują przelać zimną wodą aby ostygły, wylać wodę osuszyć jajka. ( U mnie jest kilka zielonych to są jajka od kur zielononóżek jajka takie są bez cholesterolu ).
Osuszone jajka obrać ze skorupek. Obrane jajka zetrzeć na tarce jarzynowej.
Do startych jajek dodać pokrojony drobno szczypior, sól, pieprz oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się całości, spróbować jeśli mało słone doprawić.
Tak przygotowana pasta to świetne rozwiązanie na kolację lub śniadanie do tego gorąca herbata z cytryną i nasze podniebienia będą szczęśliwe.