Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta jajeczna.

Pasta jajeczna.

Autor:

Przepisów i artykułów: 560 Ocena: 3232

Dodano:

Odsłon: 493

Na kolację zrobiłam pastę jajeczną syn już dawno mnie o nią męczył wreszcie mu zrobiłam niech zaspokoi swoje podniebienie. Pasta jajeczna jest bardzo szybka w wykonaniu a smak jej po prostu pycha, ale na pewno każdy dobrze o tym wie. My lubimy każdy rodzaj past nie tylko jajeczną.

Składniki

  • 10 jajek,
  • 1 pęczek szczypioru 30 g,
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • 3 łyżki z górką majonezu.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta jajeczna.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę, zagotować włożyć jajka i gotować 5 minut aby ugotowały się na twardo. Następnie gdy się już ugotują przelać zimną wodą aby ostygły, wylać wodę osuszyć jajka. ( U mnie jest kilka zielonych to są jajka od kur zielononóżek jajka takie są bez cholesterolu ).

  2. Osuszone jajka obrać ze skorupek. Obrane jajka zetrzeć na tarce jarzynowej.

  3. Do startych jajek dodać pokrojony drobno szczypior, sól, pieprz oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się całości, spróbować jeśli mało słone doprawić.

  4. Tak przygotowana pasta to świetne rozwiązanie na kolację lub śniadanie do tego gorąca herbata z cytryną i nasze podniebienia będą szczęśliwe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń