Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z jajek, szprotek podwędzanych w oleju i sera feta - BEZ majonezu. Dodatek szczypiorku czosnkowego dopełnił smaku:)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4274
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2561
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2696
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11210
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4274
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2561
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2696
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11210
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Szprotki odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Ser feta również rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszając dodajemy szprotki i jajka. Dokładnie wymieszana pasta ma odpowiednio gęstą konsystencję bez dodatku śmietany czy majonezu. Doprawiamy do smaku pieprzem /ewentualnie szczyptą chili/. Kanapki dekorujemy szczypiorkiem czosnkowym.