Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z jajek, szprotek podwędzanych w oleju i sera feta - BEZ majonezu. Dodatek szczypiorku czosnkowego dopełnił smaku:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13072
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5947
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13072
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5947
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Szprotki odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Ser feta również rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszając dodajemy szprotki i jajka. Dokładnie wymieszana pasta ma odpowiednio gęstą konsystencję bez dodatku śmietany czy majonezu. Doprawiamy do smaku pieprzem /ewentualnie szczyptą chili/. Kanapki dekorujemy szczypiorkiem czosnkowym.