Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z jajek, szprotek podwędzanych w oleju i sera feta - BEZ majonezu. Dodatek szczypiorku czosnkowego dopełnił smaku:)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 957
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23134
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 957
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23134
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Szprotki odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Ser feta również rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszając dodajemy szprotki i jajka. Dokładnie wymieszana pasta ma odpowiednio gęstą konsystencję bez dodatku śmietany czy majonezu. Doprawiamy do smaku pieprzem /ewentualnie szczyptą chili/. Kanapki dekorujemy szczypiorkiem czosnkowym.