Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta jajeczno-szprotkowa z fetą

Pasta jajeczno-szprotkowa z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 612 Ocena: 5037

Dodano:

Odsłon: 2718

Pasta kanapkowa z jajek, szprotek podwędzanych w oleju i sera feta - BEZ majonezu. Dodatek szczypiorku czosnkowego dopełnił smaku:)

Składniki

  • jajka 2 szt
  • szprotki podwędzane w oleju 1 puszka
  • ser feta 10 dag
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek czosnkowy
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta jajeczno-szprotkowa z fetą

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Szprotki odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Ser feta również rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszając dodajemy szprotki i jajka. Dokładnie wymieszana pasta ma odpowiednio gęstą konsystencję bez dodatku śmietany czy majonezu. Doprawiamy do smaku pieprzem /ewentualnie szczyptą chili/. Kanapki dekorujemy szczypiorkiem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń