Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i rewelacyjna w smaku pasta z pieczonego kalafiora, suszonych pomidorów, czosnku i przypraw. Idealne smarowidło dla jarosza ale mięsożerca również będzie prosił o dokładkę:)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31262
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31262
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Kalafiora dzielimy na małe różyczki, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, skrapiamy olejem, oprószamy obiema paprykami i lekko solą. Mieszamy. Rozkładamy równomiernie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 40 min - do miękkości /czas pieczenia zależy od wielkości różyczek/. Odstawiamy do wystygnięcia. Do kalafiora dodajemy ząbki czosnku /można wykorzystać czosnek marynowany z suszonymi pomidorami/, suszone pomidory i doprawiamy do smaku przyprawami. Blendujemy na gładką masę. Podajemy z pieczywem. Pysznie smakuje z grzankami:)