Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1359
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12394
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15540
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1359
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12394
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15540
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, układamy na blaszce skórką ku górze,skrapiamy olejem. Główkę czosnku przekrawamy na pół, skrapiamy niewielką ilością oleju i dodajemy na blaszkę z papryką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy aż skórka papryki ściemnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Paprykę obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Do pasty dodajemy tyle czosnku ile lubimy - ja dodałam 5 ząbków a resztę możemy wykorzystać np. bezpośrednio na kanapki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy ze skórki i usuwamy pestkę. Awokado,jajka i paprykę oraz czosnek umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.Doprawiamy sokiem z cytryny,solą,pieprzem, dodajemy posiekane oliwki i kapary. Całość mieszamy i gotowe:)