Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1815
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1581
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1539
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1815
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1581
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1539
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2014
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, układamy na blaszce skórką ku górze,skrapiamy olejem. Główkę czosnku przekrawamy na pół, skrapiamy niewielką ilością oleju i dodajemy na blaszkę z papryką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy aż skórka papryki ściemnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Paprykę obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Do pasty dodajemy tyle czosnku ile lubimy - ja dodałam 5 ząbków a resztę możemy wykorzystać np. bezpośrednio na kanapki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy ze skórki i usuwamy pestkę. Awokado,jajka i paprykę oraz czosnek umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.Doprawiamy sokiem z cytryny,solą,pieprzem, dodajemy posiekane oliwki i kapary. Całość mieszamy i gotowe:)