Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27557
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27557
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, układamy na blaszce skórką ku górze,skrapiamy olejem. Główkę czosnku przekrawamy na pół, skrapiamy niewielką ilością oleju i dodajemy na blaszkę z papryką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy aż skórka papryki ściemnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Paprykę obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Do pasty dodajemy tyle czosnku ile lubimy - ja dodałam 5 ząbków a resztę możemy wykorzystać np. bezpośrednio na kanapki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy ze skórki i usuwamy pestkę. Awokado,jajka i paprykę oraz czosnek umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.Doprawiamy sokiem z cytryny,solą,pieprzem, dodajemy posiekane oliwki i kapary. Całość mieszamy i gotowe:)