Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta kanapkowa. Doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Może być też farszem do słonych babeczek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 763
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 763
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Kapary i oliwki odsączamy z zalewy i drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy serek wiejski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Gotowe. Pastę możemy oczywiście "wzbogacić smakowo i ubarwić" szczypiorkiem, cebulą czy papryką /świeżą lub konserwową/.