Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta kanapkowa. Doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Może być też farszem do słonych babeczek.
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7172
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1450
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 333
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36276
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7172
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1450
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 333
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36276
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Kapary i oliwki odsączamy z zalewy i drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy serek wiejski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Gotowe. Pastę możemy oczywiście "wzbogacić smakowo i ubarwić" szczypiorkiem, cebulą czy papryką /świeżą lub konserwową/.