Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta kanapkowa. Doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Może być też farszem do słonych babeczek.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11221
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13444
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11221
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13444
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Kapary i oliwki odsączamy z zalewy i drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy serek wiejski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Gotowe. Pastę możemy oczywiście "wzbogacić smakowo i ubarwić" szczypiorkiem, cebulą czy papryką /świeżą lub konserwową/.