Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapachy kuchni koreańskiej wciąż drażnią naszych sąsiadów. Po przepysznej i dobrej na chłód kimchi jjigae (zupie na bazie kimchi), dziś przepis na dip, z którym podaliśmy bulgogi – bardzo popularne w Korei danie z mięsa, koreańskie BBQ. Bez pasty ssamjang trudno wyobrazić sobie posiłek przy koreańskim stole. Pasta jest używana, jako dip do mięs i warzyw, a jej przygotowanie jest bardzo proste, pod warunkiem, że mamy potrzebne składniki pod ręką. Przygotujecie ją szybciej niż zajmie wam przeczytanie tego przepisu. Gotową pastę można znaleźć także w sklepikach z egzotyczną żywnością, ale zdecydowanie lepiej jest ją przyrządzić samemu.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2583
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3718
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102092
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6462
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2583
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3718
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102092
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6462
Składniki
Sezam prażymy na patelni (uwaga, mi zawsze udaje się przypalić to, co aktualnie prażę na patelni – orzechy, migdały – mam talent)
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Gotowe.