Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie lub kolację coś pysznego i zdrowego... pasta z ciecierzycy. Bardzo szybko się ją przygotowuje, warto spróbować, bo o niebo lepsza od tych sklepowych.
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 393
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 263
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 708
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 393
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 263
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 708
Składniki
Ciecierzycę przelać na sitku pod zimną wodą i przełożyć do miski. Na patelni na odrobinie oliwy uprażyć słonecznik, pestki dyni i połówki ząbków czosnku, następnie przełożyć do miski z ciecierzycą. Dodać pomidory suszone, skropić sokiem z cytryny, wlać oliwę i blendować. W czasie blendowania wlewać oliwę do uzyskania konsystencji pasty. Na koniec doprawić solą i pieprzem i jeszcze ew. sokiem z cytryny. Gotowe, prawda, że szybko i łatwo :-) SMACZNEGO!!!