Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantna pasta na bazie soczewicy, z włoskimi dodatkami, świetnie smakuje na kromce świeżego pieczywa.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1840
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17897
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1840
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17897
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Składniki
Soczewicę przepłukać zimną wodą, wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 10 minut, a następnie osączyć na sitku.
Pomidory i oliwki pokroić, wymieszać z zalewą, octem oraz przyprawami. Dodać lekko przestudzoną soczewicę i zblendować wszystkie składniki. Masa nie musi być jednolita, kawałki oliwek i suszonych pomidorów urozmaicają konsystencję pasty.