Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z pieczoną dynią, fetą i pomidorowym pesto - pyszna i bardzo aromatyczna. Zrobicie ją błyskawicznie i z tylko kilku składników!
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 27
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 29
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2571
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 27
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 29
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2571
Składniki
Do pasty potrzebujemy kawałek upieczonej dyni. Ja używałam dyni hokkaido, więc piekłam jej razem ze skórą. W przypadku innych odmian dyni trzeba je obrać. Upieczoną, ostudzoną dynię kroimy na mniejsze kawałki. Rozdrabniamy ją blenderem. Dodajemy fetę i pesto z suszonych pomidorów. Blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku sambalem (opcjonalnie), solą i pieprzem. Na suchej patelni podprażamy pestki dyni, aż lekko się zarumienią i staną się chrupiące. Do miseczki wykładamy pastę, na nią wylewamy odrobinę oliwy i całość posypujemy prażonymi ziarnami dyni. Podajemy ze świeżym pieczywem.