Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z fasoli i cieciorki

Pasta z fasoli i cieciorki

Autor:

Przepisów i artykułów: 312 Ocena: 5670

Dodano:

Odsłon: 1305

Smaczna i zdrowa pasta na kanapki :)

Składniki

  • Fasola biała ok 150 gr (z puszki lub świeża)
  • Cieciorka ok 150 g (z puszki lub świeża)
  • Cebula 2-3 szt
  • Jabłko 2 szt
  • Czosnek 2 -3 ząbki
  • Majeranek ok 2 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana
  • Olej ok 3 łyżki
  • Pieprz,sól do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę i cieciorkę odsączamy z zalewy i przepłukujemy zimną wodą.
    (Jeżeli używamy świeżej fasoli i cieciorki to zalewamy je w osobnych naczyniach wodą a na drugi dzień gotujemy do miękkości )

    Cebule obieramy,kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.

    Jabłka myjemy,obieramy ze skórki,kroimy w kostkę,dodajemy do podsmażonej cebulki i podsmażamy razem aż jabłka zmiękną,
    Do podsmażonej cebuli z jabłkami dodajemy majeranek i mieszamy.

    Odsączoną fasolę i cieciorkę blendujemy a następnie dodajemy wystudzoną cebulę z jabłkiem,wyciśnięty czosnek,posiekaną natkę pietruszki,pieprz,sól i dokładnie mieszamy.
    Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać odrobinę oliwy.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń