Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska pasta do pieczywa zrobiona z samych warzyw wcześniej zgrillowanych. O tej porze smakuje świetnie, ponieważ warzywa mają najwięcej smaku. Bardzo aromatyczna i pyszna. Idealna na kanapki lub małą przekąskę.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 9
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 84
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 112
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 9
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 84
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 112
Składniki
Cukinię i bakłażana kroimy w grube plastry. Cebulę przekrawamy na ćwiartki. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy na kawałki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy wszystkie warzywa. Dodajemy również czosnek i chilli w całości. Wszystko skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dokładnie obtaczamy tym warzywa. Blachę wkładamy do piekarnika ustawionego na grill na 200 stopni na około pół godziny. W czasie pieczenia od czasu do czasu możemy przemieszać warzywa. Po upieczeniu lekko je studzimy.
Upieczoną paprykę i bakłażana obieramy ze skóry. Następnie wszystkie zgrillowane warzywa przekładamy do malaksera, dodajemy suszone pomidory, bazylię, listki tymianku. Blendujemy wszystko na dość gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.