Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska pasta do pieczywa zrobiona z samych warzyw wcześniej zgrillowanych. O tej porze smakuje świetnie, ponieważ warzywa mają najwięcej smaku. Bardzo aromatyczna i pyszna. Idealna na kanapki lub małą przekąskę.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4694
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4694
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
Cukinię i bakłażana kroimy w grube plastry. Cebulę przekrawamy na ćwiartki. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy na kawałki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy wszystkie warzywa. Dodajemy również czosnek i chilli w całości. Wszystko skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dokładnie obtaczamy tym warzywa. Blachę wkładamy do piekarnika ustawionego na grill na 200 stopni na około pół godziny. W czasie pieczenia od czasu do czasu możemy przemieszać warzywa. Po upieczeniu lekko je studzimy.
Upieczoną paprykę i bakłażana obieramy ze skóry. Następnie wszystkie zgrillowane warzywa przekładamy do malaksera, dodajemy suszone pomidory, bazylię, listki tymianku. Blendujemy wszystko na dość gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.