Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska pasta do pieczywa zrobiona z samych warzyw wcześniej zgrillowanych. O tej porze smakuje świetnie, ponieważ warzywa mają najwięcej smaku. Bardzo aromatyczna i pyszna. Idealna na kanapki lub małą przekąskę.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Cukinię i bakłażana kroimy w grube plastry. Cebulę przekrawamy na ćwiartki. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy na kawałki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy wszystkie warzywa. Dodajemy również czosnek i chilli w całości. Wszystko skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dokładnie obtaczamy tym warzywa. Blachę wkładamy do piekarnika ustawionego na grill na 200 stopni na około pół godziny. W czasie pieczenia od czasu do czasu możemy przemieszać warzywa. Po upieczeniu lekko je studzimy.
Upieczoną paprykę i bakłażana obieramy ze skóry. Następnie wszystkie zgrillowane warzywa przekładamy do malaksera, dodajemy suszone pomidory, bazylię, listki tymianku. Blendujemy wszystko na dość gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.