Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawa tej doskonalej pasty sa grillowane warzywa w stylu ratatouille - cukinia, baklazan, papryka, pomidory i cebula. Jako srodka wiazacego uzylam orzechów nerkowca, które sprawiaja, ze pasta jest cudownie kremowa.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 160
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 335
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 160
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 335
Składniki
Warzywa pokroic w drobna kostke i umiescic w naczyniu do pieczenia. Dodac oliwe, ocet, ziola, sól, pieprz i wszystko razem wymieszac. Grillowac lub piec w piekarniku w temp. 220° C przez ok. 20-30 minut, az warzywa beda miekkie. Zblendowac warzywa bez plynu, który sie zebral w foremce, dodac orzechy nerkowca i wszystko jeszcze raz dobrze zmiksowac. Doprawic w razie potrzeby sola i pieprzem.
Smakuje doskonale jako pasta na chleb, ale nie tylko...
Paste mozna tez stosowac jako dip do nachos, jako sos do makaronu, a nawet do zapiekanek albo pizzy.