Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode pędy czosnku są bardzo aromatyczne, pasta świetnie nadaje się na kanapki, do masła czosnkowego i pieczywa czosnkowego. Zero waste.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Zwykle pędy czosnku obrywa się aby czosnek zawiązał większe główki, zebrane odpowiednio wcześnie nie będą włókniste. Posiekałam je i zmalaksowałam z solą do smaku. Taką pastę można wykorzystać od razu, można pomrozić mniejsze porcje. Część zapasteryzowałam w słoiczkach, wtedy po obróbce termicznej pasta jest łagodniejsza i przypomina bardziej smakiem suszony czosnek.
Smacznego :)