Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode pędy czosnku są bardzo aromatyczne, pasta świetnie nadaje się na kanapki, do masła czosnkowego i pieczywa czosnkowego. Zero waste.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 814
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12666
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 814
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12666
Składniki
Zwykle pędy czosnku obrywa się aby czosnek zawiązał większe główki, zebrane odpowiednio wcześnie nie będą włókniste. Posiekałam je i zmalaksowałam z solą do smaku. Taką pastę można wykorzystać od razu, można pomrozić mniejsze porcje. Część zapasteryzowałam w słoiczkach, wtedy po obróbce termicznej pasta jest łagodniejsza i przypomina bardziej smakiem suszony czosnek.
Smacznego :)