Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode pędy czosnku są bardzo aromatyczne, pasta świetnie nadaje się na kanapki, do masła czosnkowego i pieczywa czosnkowego. Zero waste.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 953
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 953
Składniki
Zwykle pędy czosnku obrywa się aby czosnek zawiązał większe główki, zebrane odpowiednio wcześnie nie będą włókniste. Posiekałam je i zmalaksowałam z solą do smaku. Taką pastę można wykorzystać od razu, można pomrozić mniejsze porcje. Część zapasteryzowałam w słoiczkach, wtedy po obróbce termicznej pasta jest łagodniejsza i przypomina bardziej smakiem suszony czosnek.
Smacznego :)