Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode pędy czosnku są bardzo aromatyczne, pasta świetnie nadaje się na kanapki, do masła czosnkowego i pieczywa czosnkowego. Zero waste.
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5345
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 730
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3690
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 406
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2068
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5345
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 730
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3690
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 406
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2068
Składniki
Zwykle pędy czosnku obrywa się aby czosnek zawiązał większe główki, zebrane odpowiednio wcześnie nie będą włókniste. Posiekałam je i zmalaksowałam z solą do smaku. Taką pastę można wykorzystać od razu, można pomrozić mniejsze porcje. Część zapasteryzowałam w słoiczkach, wtedy po obróbce termicznej pasta jest łagodniejsza i przypomina bardziej smakiem suszony czosnek.
Smacznego :)