Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-04-2019
Pasta z soczewicy, suszonych pomidorów i słonecznika
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2227
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18006
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2008
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2227
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18006
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2008
Składniki
Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do garnka zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. Ugotować do miękkości ok 15 minut. W razie konieczności podlać odrobiną wody. Ugotowaną soczewicę odstawić do przestudzenia. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko zblendować na jednolitą masę. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z suszonych pomidorów jeśli pasta wyjdzie zbyt sucha. Smacznego!