Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-04-2019
Pasta z soczewicy, suszonych pomidorów i słonecznika
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5006
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5605
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 161
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18886
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7284
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5006
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5605
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 161
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18886
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7284
Składniki
Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do garnka zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. Ugotować do miękkości ok 15 minut. W razie konieczności podlać odrobiną wody. Ugotowaną soczewicę odstawić do przestudzenia. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko zblendować na jednolitą masę. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z suszonych pomidorów jeśli pasta wyjdzie zbyt sucha. Smacznego!