Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet z mięsa mielonego i kaszy gryczanej

Pasztet z mięsa mielonego i kaszy gryczanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 548 Ocena: 4238

Dodano:

Odsłon: 2327

Pyszny soczysty pasztet, który doskonale smakuje jako danie obiadowe z surówką lub dodatek do pieczywa. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.Prosty w przygotowaniu i smaczny.

Składniki

  • mięso mielone 0,5 kg
  • kasza gryczana 1 woreczek
  • papryka czerwona 1 szt
  • jajko 1 szt
  • suszone pomidory w proszku /przyprawa/ 3 łyżki
  • czosnek granulowany 1 płaska łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta 2 łyżki
  • olej do formy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z mięsa mielonego i kaszy gryczanej

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonym wrzątku, odsączamy, wysypujemy z woreczka i odstawiamy do wystudzenia. Następnie kaszę miksujemy blenderem na gładką masę.
    Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w małą kostkę czerwoną paprykę, zblendowaną kaszę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy.
    Formę keksówkę natłuszczamy olejem i oprószamy bułką tartą. Masę przekładamy do formy i wierzch również oprószamy bułką tartą.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 60 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lutego 2018 Jak jest "coś" z gryczaną, to ja to biorę :)
Super pasztet, taki jeden kawałek na pajdę chleba były super zamiast pączka xD
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń